sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Toipilas

Mun on pitänyt monta kertaa tulla kirjoittamaan tänne blogiin kuulumisia. Agilitytreenit on pyörähtänyt käyntiin taas tauon jälkeen ja meillä on ollut Sulon kans tosi mukavia treenejä! Esimerkiksi viime kerralla kepit meni niiiiiiin loistavasti ja vauhdilla, että en voi kieltää olleeni hämmästynyt. Muutenkin on ollut jotenkin tosi mukava treenata Sulon kanssa ja oon miettinyt, että miten syntyykin niin vahva tunneside aina omaan koiraan. Ja miten mahtavaa on, että yhdessä voi jakaa harrastuksen, joka tuo paljon molemmille iloa niin kuin yhteiselo muutenkin :)

Nyt valitettavasti jää treenit väliin, mutta se ei harmita, koska ainoa toive on nyt saada Sulon häntä kuntoon. Sulolla on ollut jo pitkään (väittäisin että kaks vuotta) hännässä peukalon pään kokoinen patti. Eläinlääkäri on sitä tutkinut vähän rokotusten yhteydessä - siis tunnustellut, taivutellut ja pyöritellyt - eikä Sulo oo ollut koko patista moksiskaan ja ollaan tyydytty seuraamaan sitä, koska Sulo ei oo purrut pattia tai jahdannut häntää. 

Viime perjantaina aamulla Sulo puri häntää kokoajan ja jouduin kieltämään sitä. Jätin aamupalan kesken ja katoin sitä häntää. Arvasin, että siinä patissa on nyt joku ongelma. Sen mitä Sulo anto mun kattoa sitä pattia, niin sehän oli ihan vereslihalla ja tosi pahan näkönen. Soitinkin sitten heti eläinlääkäriin, että saisinko saman päivän aikana tuoda Sulon näytille. Mulla ei oo muodostunut mitään vakkari eläinlääkäriä, vaan oon yleensä käynnyt kaupungin eläinlääkärissä. Sinne nytkin soitin, mutta niillä oli ajat täynnä ja hoitaja suositteli soittamaan yksityiselle. Yksityiseltä sitten saatiin aika muutaman tunnin päähän. 

Eläinlääkärissä Sulo nukutettiin ja hännästä otettiin röntgenkuva. Kun katottiin niitä kuvia eläinlääkärin kans, se totes heti alkuun, ettei mitään kamalan vakavaa. Hän oli pelännyt, että ongelma olis luustossa asti ja jouduttaisiin tekemään amputaatio - huh, onneksi ei! Se oli siis erittäin pahasti ja ärhäkästi tulehtunut patti, joka ei vaikuttanut luustoon mitenkään. Eläinlääkäri sano, että voi leikata sen heti samalla käynnillä. Tää eläinlääkäri tosiaan ei osannut kauheasti suomea, joten puhui suurimmaksi osaksi englantia. Se kysy, että halutaanko, että tehdään samalla kerralla jotain muuta kun koira on nukutuksessa. Ei oikein ymmärretty, mitä tää kysymys tarkotti ja vastattiin, että ei. Eläinlääkäri sano, että niin, esimerkiksi kastraatio. :D Vähän huvitti jotenkin tuo kysymys, mutta pallit pysy tallella.

Juteltiin sitten vielä hoitajan kanssa, kun maksettiin laskua (395 euroa, *klunks!*). Tuo patti on ollut niin oireeton ja tuo puremisjuttu tuli aivan yllättäen perjantaiaamuna, torstaina ei huomattu mitään epänormaalia Sulon käytöksessä. Sitä häntääkin tulee kosketeltua, eikä se oo aristanut sitä. Todettiin vaan, että varmaan se on nyt yhtäkkiä vaan "poksahtanut" ja tulehtunut tosi ärhäkästi. Onneksi se on nyt pois! Sulolla on hännässä tikit ja siinä pitää pitää sidettä. Se patti oli tosiaan hännän alapuolella, joten se hiertää lattiaa vasten kun toinen heiluttaa innoissaan häntää jne. Eilen olin kyllä ihan kauhuissani kun se side piti vaihtaa. Sulo ulisi kokoajan aivan kamalasti ja ei meinannut antaa koskea ja se tikkaus vuosi verta ja huh... Mutta onneksi tänään se oli kuiva ja PALJON paremman näköinen, saan vähän mielenrauhaa! 

Kauluria on pakko pitää kokoajan, koska se häntä tuntuu kiinnostavan. Ulkoillessa ei toki pidetä sitä, koska Sulo ei pääse haistelemaan eikä sitä kiinnosta tehdä mitään ja se kauluri toimii lumiaurana.... :D Nyt siis Sulo on ulkoilusta entistä enemmän mielissään. Syödessäkin ollaan otettu se kauluri pois, vaikka syöminen sen kanssa onnistuiskin. Kyllä se hyvin tuntuu tulevan toimeen tuon kaulurin kanssa. Pääsee mm. ihan ite hyppäämään sänkyyn, vaikka aluks tuntu, että se törmää vaan sen kaulurin kanssa.

10-12 päivän päästä saa käydä otattamassa tikit pois. Sulo sai muutamaksi päiväksi kipulääkkeitä ja 10 päivän antibioottikuurin. Että tällainen tapaus tällä kertaa, eiköhän tästä hyvin toivuta :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti