maanantai 6. heinäkuuta 2015

Dobo

Toukokuussa näin ilmoituksen, että Oulussa järjestetään dobon alkeis- ja jatkotunteja heinäkuussa. Laitoin heti osallistumisilmoittautumisen menemään, koska olin aiemmin vähän kuullut dobosta ja innokas tutustumaan siihen käytännössä.

Eilen päästiin sitten itse asiaan. Alkuun oli lyhyt teoriaosuus, jonka jälkeen lämmiteltiin koirat ja päästiin tutustumaan tasapainotyynyyn ja dobopalloon. Dobopallo on malliltaan enemmän munan muotoinen verrattuna tavalliseen jumppapalloon. Itsekin pääsi helposti polvillaan seisomaan sen pallon päälle - vähän huojuen tosin. Dobossa on kolmenlaisia liikkeitä: sellaisia, joita vain koira suorittaa ja sellaisia joita vain ohjaaja suorittaa sekä sellaisia, jossa niin koira kuin ohjaajakin on suorittamassa.

Ensiksi tutustuttiin tasapainotyynyyn. Sulo oli ihan innoissaan ja tarjosi siihen tasapainotyynylle mm. puomijuttuja eli takajalat tyynylle :D Hyvä, että se puomin alastulonharjoittelu näkyy edes jossain... Tarkoitus oli siis ensin, että koira laittaa etutassut tyynylle ja pysyy siinä paikallaan.


Tasapainotyynyllä tehtiin muutamia juttuja ja me ohjaajatkin kokeiltiin seistä sen päällä ja käydä kyykyssä jne. 

Ensin koira sai tutustua rauhassa dobopalloon. Ohjaaja pitää sitä paikallaan esimerkiksi ottamalla sen jalkojen väliin toisesta päästä palloa. Koira houkuteltiin nostamaan tassut pallon päälle (Sulo ei yllättäen kovin houkuttelua kaipaillut). Tällä tavalla namien kanssa tutustuttiin palloon hetki ja kun koira alkoi oma-aloitteisesti pyrkimään pallon päälle niin se päästettiin sinne. 

Ja Sulokin pääsi pallon päälle :) Ihmeen rauhallisesti se siinä istui häntä vispaten (kuten kuvasta näkyy). Dobo on koiralle aika raskasta varsinkin aluksi ja maksimi harjoitteluaika koiralle alkuun olisi 15 minuuttia. sen 15 minuutin lisäksihän itse voi pallon kanssa jumppailla vaikka puoli tuntia päälle. :D Koiralle tehtiin venytykset ennen ja jälkeen doboilun sekä tietysti lämmittelyt.


Ihan muutamia juttuja vain ehdittiin tuolla tunnilla kokeilla. Tämä oli kyllä mukavaa hommaa! Saa nähdä löytyykö tästä kämpästä kohta dobopallo. Jos sellaisen innostun ostamaan, niin samalla pitää kyllä tutustua paremmin dobosta kertovaan kirjaan, jota nopeasti kurssilla vilkaisin.

Tällä ja ensi viikolla luvassa yhdet näyttelyt, joihin Sulo osallistuu :) Eli palataan asiaan täällä blogin puolellakin yllättävän pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti