perjantai 13. toukokuuta 2016

Agilitya, punkkeja, kesän odottelua...

 Nyt alkaa olla se aika keväästä, kun kaikki raskaimmat koulujutut on palautettu. Eilen pitelin käsissä valmista kandia ja olo oli vähän epätodellinen. Siinä se nyt on - valmis. Arvosana siitä tulee myöhemmin, mutta periaatteessa se on jo läpi kun kypsäriluvan sain. I-h-a-n-a-a! 

Sulon kanssa oltiin tosiaan helatorstaina Kokkolassa agilitykisoissa. Siellä me mentiin kaksi agilityrataa. 
Molemmilta radoilta tuli hylätty, mutta oon varsinkin ensimmäiseen rataan tosi tyytyväinen. Alunperin oli ilmoitettu, että kisat on hallissa, mutta ne siirrettiin pihalle. Mua alko jännittämään, että miten Sulo suhtautuu ulkona viilettämiseen. Viime kesänä treenattiin ekaa kertaa agilitya pihalla ja se meno ei ollut kovin hienoa alkukaudesta varsinkaan - hajut vei. Treenien puolesta kesäkausi on aloitettu taas ja kerettiin yhdet treenit vetää pihalla ennen näitä kisoja. Keskittyminen oli ihan eri luokkaa kuin viime kesänä! Niinpä lähdettiin torstaina Kokkolaan vähän rauhallisemmin mielin ja asetin itselle tavoitteeksi, että saan pidettyä Suloon hyvän kontaktin.

Molemmilla radoilla kontaktit oli tosi hyvät. Ei moitteita! Kepit sen sijaan oli se ongelma, niin kuin vähän aavistelin. Niiltä tuli sitten se hylätty. Ei muuta kuin keppitreeniä, niin nolla voi olla jo varsin lähellä. Toinen rata ei sitten mennyt kokonaisuutena kovin hyvin. Veikkaan, että siihen vaikutti myös ilma - oli nimittäin niin lämmin ja Sulo vaikutti jo vähän väsyneeltä/siltä ettei jaksanut keskittyä. Lisäksi itselläkin oli sellainen olo jännittämisen ja auringonpaisteessa seisomisen jälkeen, että pää lyö tyhjää. Radan alussa oli kaksi hyppyä ja muuri, jolta käännyttiin putkeen. Ajattelin siinä lähdössä ihan liikaa sitä muurilta putkelle kääntymistä ja katse varmaan harhaili, koska Sulo ohitti toisen hypyn ja juoksi muurille. Toisella radalla myös kepit tuotti ongelmia. 

Kisareissu oli kuitenkin kaikin puolin mukava! Vaikka toisella radalla keskittyminen ei ollut enää sitä luokkaa, mitä toivoin, niin oon siihen ekan radan keskittymiseen ja fokusoitumiseen tosi tyytyväinen. Seuraavista kisoista en tiedä. Täällä Oulussa olisi kesäkuussa kisat, mutta vähän pähkäilen vielä ilmottautumista. Eilen Into sai rokotuksen. Eläinlääkäri oli puolisen tuntia myöhässä ja Into melkein nukahti odotellessa. Se on kyllä tosi rauhallinen uusissa paikoissa. Tänään olisi tiedossa Intolle kolmas pentukurssin kerta. Siellä on tehty kaikkea kivaa ja niitä juttuja on sitten treenailtu kotonakin. Ollaan naksuttimen kanssa tehty paljon juttuja ja käyty läpi vähän erilaisia palkkaamistapoja. Onneksi se mun kandi ja muut kirjalliset työt on nyt palautettu, niin ei tarvitse istua pitkiä pätkiä koneella vaan voi enemmän keskittyä Sulon ja Inton juttuihin. 


Into vähän väliä hivuttautuu aina Suloa lähemmäksi. Niiden yhteiselo on sujunut ihan mukavasti, mutta ei ne vielä leiki keskenään. Metsälenkeillä Sulo on yrittänyt hepulin keskellä pyytää Intoa leikkimään, mutta Intoa vaikuttaa vielä pelottavan semmoiset vauhdikkaat cockerihepulit ja se vaan seuraa ihmeissään. :D 


Viime viikonloppuna käytiin meren rannalla - ja oli muuten kylmä tuuli. Hämmästyin, kun Sulo oli hirveällä innolla lähdössä sinne mereen kahlaamaan. Siellä oli paljon sellaisia liitosurffareita (vai millä nimellä pitäisikään heitä kutsua), niin en viitsinyt päästää Suloa irti. En kyllä tiedä olisiko se lähtenyt uimaan, ehkä. Into sai ihmetellä aaltoja ja vaahtoa, joka oli kertynyt rantaan. Tämän reissun päätteeksi Sulosta löytyikin sitten kaksi punkkia kiinnittyneenä. Tiistain agitreeneissä Sulon turkissa kipitteli kaksi punkkia ja kotia tullessa vielä kolme lisää. Tänään sitten aamulla huomasin, että Sulon korvassa on taas kiinni punkki... Tässä neljän vuoden aikana Oulussa ja Kemissä asuessa ei oo ollut aiemmin yhtään punkkia kiinnittyneenä Suloon! Kaksi punkkia on löytynyt silloin, kun ollaan oltu Keski-Pohjanmaalla käymässä. Varmaan siis runsas punkkikevät/kesä tulossa tosiaan... Intolta ei oo löytynyt punkkeja. Onneksi mulla on hyvät punkkipihdit. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti