torstai 11. elokuuta 2016

Sulo huoltoon

Oon aika tarkka seuraamaan sitä, miten Sulo liikkuu. Sen takajalkojen liikkeessä on mun mielestä ollut jotain epäsymmetristä. Oon välillä miettinyt, että teenkö vain ylitulkintaa siitä vai pitäiskö vaan puhtaasti luottaa itseensä - mulla kun ei oikeasti ole kauheasti taustalla kokemusta koiran fysiikasta sen enempää kuin mitä itse nään. Eikä siihen tietysti muuta tarviikaan. Kyllähän omistaja yleensä koiransa tuntee. Agilityharrastuksen myötä sitä on herännyt katsomaan ja ajattelemaan enemmän koiran liikettä - onko se puhdas vai ei.

No epävarmojen ajatusten myötä varasin viime viikolla ajan hierojalle, koska edellisestä kerrasta oli jo aikaa. Itse oon huolehtinut Sulon lihashuollosta lämmittelemällä ja verryttelemällä aina treenien yhteydessä hyvin sekä venyttelemällä kotona. Eilen sitten treeneissä Sulo hyppäsi tosi huonosti/huonon näköisesti. Päätettiin sitten meidän koutsin kanssa yhteistuumin, että keppejä ei mennä nyt vähään aikaan ollenkaan ja hypyt pidetään matalina. Heti kun hyppyjä laskettiin, niin meno oli puhtaan näköistä. 

Tänään sitten päästiin hierojalle. Takapäässä ja lantion seudullahan niitä jumeja oli. Hieroja suositteli laserhoitoa jatkossa ja varattiinkin aika ensi keskiviikolle. Juteltiin myös vesiterapiasta/vesijuoksusta, että sitä voisi myös kokeilla jatkossa. Sulo sai lihaksista ja kunnosta kehuja - kuulemma turhan usein näkee pöhöttyneitä cockereita. En ollut aiemmin käynnyt tällä hierojalla, mutta tykkäsin kyllä kovasti hänen tyylistään lähestyä ongelmaa. Ja Sulohan nyt nauttii kaikesta huomiosta, mitä muilla ihmisillä on sille antaa. :)

Nyt otetaan sitten agilityssa rennosti, että saadaan taas koira kuntoon. Treenaillaan kevyesti, koska kyllähän se liike on lääke oikein tehtynä. Veikkaan itse, että yksi syy tuohon takapään jumittumiseen on meidän liukkaat lattiat ja mattojen vähyys. Mattoja on ollut lattialla vähemmän, koska Into ei oo ollut vielä sisäsiisti. Nyt kun se alkaa olla, niin on mattojakin laitettu takaisin. Laminaatti on näille häseltäjille aika liukas alusta. Tässä lähipäivinä olisi tarkoitus lähteä mattokaupoille, että saataisiin enemmän pitoa koirille ja vältettyä ainakin jollain tasolla ongelmia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti