perjantai 11. marraskuuta 2016

Sulon kuulumisia

Tänne Oulun korkeudelle satoi viime yönä lunta. Onhan sitä ollu vähän aiemminkin, mutta nyt aletaan lähestyä oikeasti talvista maisemaa. Tykkään! ♥

Kyllä pojilla oli kivaa juosta lumisessa metsässä. Erityisesti Sulolla! Voi jestas miten se juoksikin ees taas ja tosi kauas, kun päästin sen irti. :D Into ei innostunut niin paljon. Mutta Sulon lempparipuuhaa onkin lumen syöminen, kolojen kaivaminen ja hyppiminen hangessa. Onneksi mantteli ei tuntunut haittaavan menoa. Tuossa manttelissa ei kauheasti ole ylimääräisiä roikkuvia kiristysnaruja (jotka voisi tarttua johonkin kiinni ja koira jäädä jumiin), niin olen aika levollisin mielin pitänyt sitä nyt kylmillä ilmoilla metsälenkeilläkin Sulon päällä. 

Sulo on oireillut nyt jo pitempään niin, että se juo välillä ihan tolkuttoman määrän vettä kerralla. Kyllähän kaikki tietää mitä siitä seuraa - kamala hätä tunnin tai parin sisään. Vahinkojakin on sattunut, kun omistaja ei ole ollut tarpeeksi nopea toimimaan. Nyt kun toisen kerran vein pissanäytteen analysoitavaksi, sieltä löyty runsain määrin virtsakiteitä, joista osa oli sulanut. Tämän takia eläinlääkäri sanoi, ettei voi olla satavarma onko kyseessä struviittikiviä vai kalsiumoksalaattikiviä. Mua vähän ihmetyttää, että edellisessä näytteessä näkyi pelkkiä muruja ja nyt kiteitä oli runsain määrin. Oireet on kuitenkin kokoajan pysynyt samana. No, en ole perehtynyt näihin kiteisiin niin hirveästi, että voihan tämä sitten olla normaalia. Sen verran olen lukenut näistä kahdesta kidetyypistä, että niitä hoidetaan aika eri tavalla. Täytyy siis tarkkailla Sulon vointia (mikä on siis yleisesti ottaen ollut hyvä muuten), jos sen yleiskunto sattuukin alenemaan yhtäkkiä. Olen tyytyväinen, että siitä näytteestä nyt löytyi oikeasti jotain, että Sulolle voidaan kokeilla jotain helpotusta. Nyt aloitettiin erikoisruokavaliolla, jonka pitäisi kuulemma sopia sekä struviittikivien että kalsiumoksalaattikivien sulamiseen. Ainakin 4 kuukautta mennään näillä "eväillä", jos tilanne ei hullune. Toivottavasti apua tulisi pian. 

Onneksi Into porskuttaa terveenä eteenpäin. :) Sen kanssa on ollut tosi mukavia agilitytreenejä. Tekemisen meininkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti